Διπλάσιες ζημίες και μείωση των παραγγελιών αεροσκαφών

Διπλάσιες ζημίες και μείωση των παραγγελιών αεροσκαφών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 2 δισ. δολάρια ανήλθαν οι ζημίες των 54 μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, μία περίοδο που παραδοσιακά θεωρείται ως η πλέον κερδοφόρος για τον κλάδο. Οπως ανακοίνωσε η IATA, οι ζημίες ήταν διπλάσιες από την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι περίεργη η εκτίμηση του επικεφαλής της EADS Λουί Γκαλoυά ότι η αγορά εμπορικών αεροσκαφών δεν έχει ανακάμψει ακόμη, ούτε και προβλέπεται να το κάνει τα δύο επόμενα χρόνια.

«Η αγορά δεν είναι νεκρή… ωστόσο είναι βέβαιο ότι δεν είναι ιδιαίτερα ενεργή, όχι όπως ήταν πριν από δύο με τρία χρόνια», τονίζει. Οπως εκτιμά, οι εταιρείες είναι λιγότερο πρόθυμες να αποκτήσουν νέα αεροσκάφη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η Airbus έχει μέχρι στιγμής εξασφαλίσει τις μισές εκ των 300 παραγγελιών που προέβλεπε για φέτος. Στην προσπάθεια της να προσαρμοσθεί στη μείωση της ζήτησης, κάλεσε χθες τα συνδικάτα εργαζομένων της σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Ισπανία να αποδεχτούν περισσότερη ευελιξία στα ωράρια και τις πληρωμές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή