Εύθραυστη η ανάκαμψη ενώ αυξάνεται η ανεργία

Εύθραυστη η ανάκαμψη ενώ αυξάνεται η ανεργία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κρίση δεν έχει τελειώσει, όπως δείχνουν τα συνεχώς επιδεινούμενα στοιχεία από το μέτωπο της ανεργίας, ωστόσο τα χειρότερα έχουν παρέλθει, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ομάδας Ευρώ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κ. Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ (φωτ.). Αντίστοιχη φαίνεται ότι είναι η εκτίμηση της κατάστασης και στη Fed, που στην τελευταία της συνεδρίαση εκτίμησε ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ευάλωτη σε αρνητικά σοκ. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξέφρασε μάλιστα ιδιαίτερη ανησυχία για την «αδύναμη» αγορά εργασίας.

Η πορεία της ανάκαμψης θα εξαρτηθεί από τη «στρατηγική εξόδου» από τα κρατικά προγράμματα στήριξης, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Γιουνκέρ, η οποία όπως είπε θα πρέπει να είναι συντονισμένη και να μην γίνει πρόωρα. Τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την Ευρωζώνη καθιστούν σαφή τον κρίσιμο ρόλο των μέτρων στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς χάρη σε αυτά η τελική κατανάλωση των νοικοκυριών κατέγραψε ελαφρά αύξηση 0,2%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή