Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν χθες στα διεθνή χρηματιστήρια, με τους δείκτες εκτός ΗΠΑ να κλείνουν σε αρνητικό πρόσημο, λόγω έλλειψης σαφούς κατεύθυνσης για την πορεία της οικονομίας από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Μόνο στη Γουόλ Στριτ η τετραήμερη πτώση ανακόπηκε, έπειτα από ανακοίνωση καλύτερων από τις αναμενόμενες λιανικές πωλήσεις.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε κατά 0,1% χαμηλότερα, στις 949,82 μονάδες, δεχόμενος πιέσεις από τις μετοχές των κλάδων ενέργειας και των φαρμάκων. Από τους επιμέρους εθνικούς δείκτες, ο FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με απώλειες 0,43%, στις 4.796,75 μονάδες, ο CAC-40 του Παρισιού κατά 0,55% χαμηλότερα, στις 3.553,51 μονάδες, ενώ ο DAX της Φρανκφούρτης υποχώρησε κατά 0,35%, στις 5.301,42 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το ράλι των κινεζικών μετοχών -το μεγαλύτερο του τελευταίου εξαμήνου- συνέπεσε με την ανακοίνωση πωλήσεων που υπερέβησαν τις προβλέψεις από εταιρείες όπως η Costco, κορυφαία στην εκμετάλλευση αποθηκευτικών χώρων των ΗΠΑ. Ετσι, ο Standard & Poor’s 500 κατέγραφε κέρδη 0,4%, αφού έχει απολέσει συνολικά 3,3% κατά τις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις, και παρά τα στοιχεία για μεγαλύτερη των αναμενόμενων αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας. Την ίδια ώρα, ο Dow Jones κέρδιζε 0,3%. Στην Ασία, η ανακοίνωση της Alcoa ότι η κινεζική ζήτηση για αλουμίνιο θα αυξηθεί φέτος υπήρξε θετικός παράγοντες της χθεσινής ημέρας. Ωστόσο, οι φόβοι για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας ώθησαν πτωτικά τον δείκτη Nikkei του Τόκιο, που έκλεισε στις 10.214,64 μονάδες, καταγράφοντας το χαμηλότερο κλείσιμο των τελευταίων δύο εβδομάδων. Στην Κίνα, αντίθετα, ο Shanghai Composite εκτινάχθηκε 4,8% υψηλότερα έπειτα από δηλώσεις της κινεζικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς περί προώθησης μιας «σταθερής και υγιούς» αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή