Ανοδικά οι αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ανοδικά οι αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ ενέτειναν τα κέρδη τους για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, λόγω των εκτιμήσεων για αύξηση της ζήτησης του πετρελαίου και της μείωσης των αιτήσεων για χορήγηση επιδομάτων ανεργίας. Με άνοδο έκλεισαν, επίσης, οι περισσότεροι δείκτες των χρηματιστηρίων της Δυτικής Ευρώπης, καθώς το ράλι των μετοχών υψηλής τεχνολογίας υπερίσχυσε του κύματος ρευστοποιήσεων στον κλάδο του λιανικού εμπορίου.

Το δολάριο βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του έτους, το ευρώ διαμορφωνόταν στα 1,4572 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στα 1,46134 δολάρια, το ζενίθ των τελευταίων εννέα μηνών. Το αμερικανικό νόμισμα κυμαινόταν στα 91,70 γιεν, ενώ προηγουμένως είχε υποχωρήσει στα 91,44 γιεν, επίπεδα που είναι τα χαμηλότερα από τις 16 Φεβρουαρίου. Οι γενικοί δείκτες σε δέκα από τα 18 χρηματιστήρια της Ευρώπης έκλεισαν με κέρδη, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Euro Stoxx 600 και τον αντίστοιχο FTSE Eurotop-100 να καταγράφουν άνοδο 0,2% και 0,06%, αντίστοιχα. Ο DJ Euro Stoxx 600 έκλεισε στις 240,47 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 7 Οκτωβρίου πέρυσι, ενώ από τις 9 Μαρτίου παρουσιάζει κέρδη 52%. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε 0,3%, λίγο χαμηλότερα από τις 5.000 μονάδες. Η απόφαση της τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,5% και να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος καθησύχασε τους επενδυτές, ενώ ενίσχυσε και το νόμισμα της χώρας.

Στις ΗΠΑ, όπου οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες Dow Jones και Nasdaq κέρδιζαν αργά χθες 0,47% και 0,6%, αντίστοιχα, οι πετρελαϊκές μετοχές σημείωναν άνοδο λόγω της πρόβλεψης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας ότι η ζήτηση «μαύρου χρυσού» στην Κίνα και στις ΗΠΑ θα ενισχύσει την κατανάλωση. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά να περιορίζει το εύρος της κρατικής παρέμβασης στις αγορές, καθώς λήγουν κάποια προγράμματα, όπως εκείνο της κεφαλαιακής βοήθειας προς τις τράπεζες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή