Κέρδη 62% για το αργό από τις αρχές του 2009

Κέρδη 62% για το αργό από τις αρχές του 2009

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τιμή του αργού έχει καταγράψει κέρδη 62% από τις αρχές του έτους, φθάνοντας τον περασμένο μήνα έως και τα 75 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που ο βασιλιάς Αμπντουλά της Σαουδικής Αραβίας έχει χαρακτηρίσει ικανοποιητικό για όλους. Είναι η τρίτη φορά φέτος σε ισάριθμες συνόδους που ο ΟΠΕΚ διατηρεί αμετάβλητη την παραγωγή του, περιμένοντας να επιβεβαιωθεί η πορεία της διεθνούς οικονομίας.

Οι αναλυτές χαρακτηρίζουν «πολύ καλό» τον τρόπο με τον οποίο «έπαιξε το χαρτί του το καρτέλ», δεδομένης της παγκόσμιας ύφεσης. Πόσω μάλλον τη στιγμή που η ΙΕΑ διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις της για την παραγωγή εκτός ΟΠΕΚ κατά το τρέχον και το ερχόμενο έτος, κάτι που σημαίνει ότι την ευθύνη για την κάλυψη τυχόν αυξημένων πετρελαϊκών αναγκών θα κληθεί να επωμιστεί το ίδιο το καρτέλ. Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, ο ΟΠΕΚ θα αποκομίσει 559 δισ. δολάρια φέτος από τις καθαρές εξαγωγές αργού, ποσό μειωμένο κατά 42% έναντι του 2008. Για το 2010, το ποσό αναμένεται να ανέλθει στα 675 δισ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή