Ανασκόπηση της εβδομάδας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1. Η έκθεση 477 σελίδων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) συμπέρανε ότι υπήρχαν συστηματικά προβλήματα στην εποπτεία της εταιρείας του Μπέρναρντ Μέιντοφ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 150 χρόνια φυλάκισης για χρηματοπιστωτική απάτη.

2. H Deutsche Telekom και η France Telecom ανακοίνωσαν τον σχηματισμό κοινοπραξίας κινητής τηλεφωνίας, στην οποία θα συνδυάσουν τις θυγατρικές τους T-Mobile και Orange, αντιστοίχως. Η Deutsche Telekom θα συνεισφέρει 625 εκατ. στερλινών για την ισοστάθμιση των χρεών μεταξύ των δύο εταιρειών, ενώ οι ίδιες θα διατηρήσουν τις λειτουργίες τους χωριστά για τους πρώτους 18 μήνες μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Η συμφωνία θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Μ. Βρετανία με 28,4 εκατ. πελάτες και μερίδιο αγοράς 37%, παίρνοντας την πρώτη θέση από την Ο2, της ισπανικής Telefonica.

3. Η Ελβετία έχει την πιο ανταγωνιστική οικονομία στον κόσμο, σύμφωνα με τον ετήσιο δείκτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Οι ΗΠΑ περιορίστηκαν στη δεύτερη θέση για πρώτη φορά από το 2004, όπου και άρχισε η συλλογή στοιχείων σε αυτή τη μορφή. Στην κατάταξη της «αξιοπιστίας» των τραπεζών, οι ΗΠΑ έπεσαν στην 108η θέση, πίσω από την Τανζανία, ενώ η Βρετανία ήταν στην 126η θέση, μία θέση χαμηλότερα από το Μπουρούντι.

4. Το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ ανήλθε στο 9,7% τον Αύγουστο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 1983.

5. Οι τιμές του χρυσού διαπραγματεύονταν γύρω στα 1.000 δολ. την ουγκιά. Οι επενδυτές στρέφονται στα μέταλλα (ξανά), ως μία ασφαλέστερη εναλλακτική, λόγω των χαμηλών επιτοκίων και των ανησυχιών ότι το δολάριο χάνει τη θέση του ως αποθεματικό νόμισμα. Το αμερικανικό νόμισμα έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο ετήσιο επίπεδο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων.

6. H σουηδική Koenigsegg, που κατασκευάζει σε μικρή κλίμακα αυτοκίνητα υψηλών αποδόσεων, ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει ένα μειοψηφικό ποσοστό των επιχειρήσεων της στη κρατική Beijing Automotive Industry Holdings.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή