Κατοχύρωσαν κέρδη στις διεθνείς αγορές

Κατοχύρωσαν κέρδη στις διεθνείς αγορές

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελαφρώς χαμηλότερα κινήθηκαν οι παγκόσμιες αγορές, καθώς οι επενδυτές περιόρισαν τις συναλλαγές τους, κατοχυρώνοντας τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων και αναμένοντας τη σύσκεψη της Fed την Τρίτη για περισσότερα στοιχεία για την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης. Η βελτίωση 0,7% του δείκτη Conference Board, που αξιολογεί τις οικονομικές προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ, δεν στάθηκε αρκετή για να τονώσει την επενδυτική διάθεση. Παρά τη μικρή βελτίωση του κλίματος στη συνέχεια, η πλειοψηφία των κυριότερων δεικτών παρέμενε σε αρνητικά πρόσημα, με μόνο τον δείκτη Nasdaq να σημειώνει οριακή άνοδο κατά 0,08%, στις 2.134 μονάδες. Ο δείκτης της υψηλής τεχνολογίας ανθίστατο στις πτωτικές πιέσεις λόγω της εξαγοράς της εταιρείας πληροφορικής Perot Systems από την Dell, αντί 3,9 δισ. δολαρίων. Αντίθετα, ο δείκτης Dow Jones κυμαινόταν 0,46% χαμηλότερα, στις 9.775 μονάδες, και ο δείκτης S&P 500 κατέγραφε πτώση 0,43%, στις 1.063 μονάδες. Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής οικονομολόγο της Merill Lynch, Ντέιβιντ Ρόζενμπεργκ, οι αμερικανικές μετοχές είναι υπερτιμημένες έπειτα από το απότομο ράλι κατά 58% του δείκτη S&P 500 από τα χαμηλά επίπεδα του Μαρτίου.

Παράλληλα, η ενίσχυση του δολαρίου, με τον δείκτη του αμερικανικού νομίσματος να τονώνεται έως και 0,9% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, οδήγησε σε απότομη πτώση των τιμών εμπορευμάτων, όπως το πετρέλαιο και ο χρυσός, γεγονός που αποτυπώθηκε στις μετοχές των ενεργειακών εταιρειών. Οι τιμές πετρελαίου συνέχισαν την καθοδική τους πορεία για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καταγράφοντας πτώση έως και 4%, και βρέθηκαν εκ νέου κοντά στο επίπεδο των 69 δολαρίων.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 αποδυναμώθηκε 0,57%, κλείνοντας στις 5.134 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κατέγραψε απώλειες 0,62%, στις 5.668 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έχασε 0,41%, κλείνοντας στις 3.812 μονάδες. Η μετοχή της Royal Bank of Scotland ήταν από τους μεγάλους χαμένους της ημέρας, καταγράφοντας πτώση 5%, εξαιτίας της φημολογίας για πιθανή αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Eurostoxx 50 συρρικνώθηκε 0,51%, κλείνοντας στις 2.872 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή