Διεθνής αντιπαράθεση για τις τράπεζες

Διεθνής αντιπαράθεση για τις τράπεζες

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της Γερμανίας από τη μια πλευρά και της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών από την άλλη αναμένεται να εξελιχθεί η σύνοδος κορυφής των 20 πλουσιότερων κρατών του πλανήτη, οι εργασίες της οποίας άρχισαν χθες στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ. Οι τρεις χώρες και οι ηγέτες τους προσέρχονται στη σύνοδο με διαφορετική ατζέντα και επιδιώξεις.

Η καγκελάριος Μέρκελ, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, επιδιώκει μια συμφωνία για την εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων σε ό,τι αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και τα μπόνους των τραπεζιτών. Ωστόσο, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Μεγάλη Βρετανία θέλουν ένα χαλαρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο, προκειμένου να διατηρήσουν τα χρηματοοικονομικά κέντρα της Wall Street και του City του Λονδίνου την ανταγωνιστικότητά τους. Επιπλέον, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιθυμεί να θέσει ψηλά στην ατζέντα της Συνόδου το θέμα των ανισορροπιών της παγκόσμιας οικονομίας, τονίζοντας επανειλημμένως τις τελευταίες ημέρες ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές δεν μπορούν πλέον να στηρίζουν τις εξαγωγές κρατών, όπως η Κίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή