Συντομα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΤ

0,1% αυξήθηκε ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο στην Ευρωζώνη, που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό. Το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιούλιο ήταν 0,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ετήσια επέκταση των δανείων προς επιχειρήσεις υποχώρησε στο 0,7% από 1,6% τον Ιούλιο.

Unilever

1,28 δισ. ευρώ θα καταβάλει η Unilever για την εξαγορά της μονάδας παραγωγής ειδών προσωπικής υγιεινής της εταιρείας Sara Lee. Η Unilever θα καταβάλει το παραπάνω ποσό σε μετρητά, ενώ η εξαγορά θα πρέπει να εγκριθεί από τις αρχές ανταγωνισμού της Ευρώπης.

ΝΤΙΛΣ

41% υποχώρησε η αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων παγκοσμίως στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2009. Η αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων στο εννεάμηνο άγγιξε το 1,392 τρισ. δολάρια, διαμορφούμενη στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2004 και παρά την ύπαρξη ορισμένων μεγάλων συμφωνιών, όπως η εξαγορά της Marvel Entertainment από τη Walt Disney ή η προσφορά της Kraft για την Cadbury.

ANZ Bank

1,5 δισ. δολάρια το τίμημα για να εξαγοράσει το κατέχει η ING σε μονάδες joint venture ασφαλειών ζωής. Η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας θα αγοράσει το 51% σε ING Australia και ING New Zealand, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη εξαγορά της από το 2003 έως και σήμερα.

ΓΑΛΛΙΑ

40.000 αυξήθηκαν οι άνεργοι στη Γαλλία τον Αύγουστο, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί περαιτέρω, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εργασίας, ο οποίος αναμένει επιπλέον 640.000 ανέργους εντός του 2009, ενώ τόνισε ότι παρ’ όλο που τα στοιχεία δεν είναι αισιόδοξα, είναι πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα στοιχεία σε γειτονικές χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή