Απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές

Απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη δραστική υποβάθμιση της Πορτογαλίας από τη Moody’s αργά προχθές το βράδυ. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 είχε απώλειες 0,3%, κλείνοντας στις 1.118,75 μονάδες και διακόπτοντας την επταήμερη άνοδό του, με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, όχι μόνο της Πορτογαλίας αλλά και άλλων χωρών που είναι εκτεθειμένες στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, να εμφανίζει τις μεγαλύτερες απώλειες. Από τους επιμέρους εθνικούς δείκτες, ο PSI της Λισσαβώνας απώλεσε 3%, για να κλείσει στις 7.126,29 μονάδες, με τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου να καταγράφουν σοβαρές απώλειες: η Banco Comercial Portugues είδε την τιμή της μετοχής της να υποχωρεί κατά 6,9%, η Banco BPI κατά 6% και η Banco Espirito Santo σχεδόν κατά 6%. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB υποχώρησε κατά 2,4%, στις 19.783,21 μονάδες, με τη μετοχή της UniCredit να καταγράφει βουτιά 7,1% και της UBI Banca 6,6%. Ο FTSE 100 του Λονδίνου και ο CAC 40 του Παρισιού υποχώρησαν κατά 0,4%, ενώ ο γερμανικός DAX είχε οριακές απώλειες 0,1%.

Στη Γουόλ Στριτ, η αρχική πτώση αντιστράφηκε, καθώς τα κέρδη στους κλάδους μεταφορών και καταναλωτικών αγαθών αντιστάθμισαν την επιβράδυνση της ανάπτυξης στον κλάδο των υπηρεσιών. Οι δείκτες Standard & Poor’s 500 και Dow Jones κατέγραφαν οριακή μεταβολή λίγο πριν από το κλείσιμο. Στις αγορές πετρελαίου, οι τιμές κατέγραφαν διακυμάνσεις μετά την αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα,

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή