Βιντεοκλήσεις μέσω Facebook μετά τη συνεργασία με Skype

Βιντεοκλήσεις μέσω Facebook μετά τη συνεργασία με Skype

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπηρεσίες βιντεοκλήσεων θα προσφέρει η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη δημοφιλέστερη υπηρεσία κλήσεων μέσω του Διαδικτύου Skype. Η ενσωμάτωση των υπηρεσιών του Skype αποτελεί το πιο πρόσφατο επεισόδιο στην κόντρα του Facebook με το Google, το οποίο είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα αντίστοιχη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης με δυνατότητες βιντεοκλήσεων, το Google+.

Η παρουσίαση της συμφωνίας έγινε από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των χρηστών της δημοφιλέστερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης υπερέβη για πρώτη φορά τα 750 εκατ. «Χρησιμοποιούμε την καλύτερη τεχνολογία που υπάρχει για τις βιντεοκλήσεις για να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά ευχάριστο και νέο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάκερμπεργκ, ο οποίος επισήμανε ότι κύριο μέλημα του Facebook δεν είναι ο αριθμός των χρηστών του, αλλά το υλικό που μοιράζονται. Οι χρήστες μοιράζονται 4 δισ. μηνύματα, φωτογραφίες, συνδέσμους σελίδων, κάθε ημέρα στο Facebook. «Τους τελευταίους μήνες και κάτι ήμασταν ιδιαίτερα απασχολημένοι με την ανάπτυξη προϊόντων, και η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη αυτού που εμείς αποκαλούμε την εποχή των εγκαινίων για το 2011», συμπλήρωσε.

Σε πρώτο στάδιο, οι δυνατότητες της υπηρεσίας βιντεοκλήσεων φτάνουν μέχρι δύο άτομα, ωστόσο, όπως επισήμαναν οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών, δεν θα αργήσουν να επεκταθούν στο επίπεδο των ομαδικών συνομιλιών μέσω βίντεο. Εκτός αυτού, η νέα υπηρεσία λειτουργεί στα λογισμικά των Windows και Mac, αλλά όχι στο Linux. Σημειώνεται ότι, στις αρχές Μαΐου, η Microsoft είχε ανακοινώσει τη συμφωνία για την εξαγορά του Skype έναντι ενός ποσού κοντά στα 8,5 δισ. δολάρια, με τη συμφωνία να υπόκειται ακόμα στην έγκριση των αρχών. Εκτός αυτού, η Microsoft διατηρεί συμμετοχή και στο Facebook.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή