Ερικ Σμιτ : Σε δύσκολη θέση ο επικεφαλής της Goοgle

Ερικ Σμιτ : Σε δύσκολη θέση ο επικεφαλής της Goοgle

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καιρός έχει γυρίσματα, αποδεικνύοντας πως η ίδια η ζωή τελικά γράφει τα πιο ενδιαφέροντα σενάρια. Ο Ερικ Σμιτ, διευθύνων σύμβουλος της Goοgle, πρέπει να προασπίσει την εταιρεία του, η οποία κατηγορείται για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά από μικρότερες διεθνείς εταιρείες, οι οποίες επίσης διαθέτουν μηχανές αναζήτησης. Μία από αυτές είναι η Microsoft, η οποία πριν από αρκετά χρόνια είχε βρεθεί κατηγορούμενη για τον ίδιο λόγο, όταν είχε ενσωματώσει στο λογισμικό της σύστημα και τη μηχανή αναζήτησης Internet Εxplorer.

Αύριο συναντάται στη θέση της ενάγουσας μαζί με τη γαλλική 1plusV. Η τελευταία, η οποία διαθέτει την ιστοσελίδα νομικού χαρακτήρα Ejustice.fr και μία μηχανή αναζήτησης διεκδικεί από τον κ. Σμιτ και την εταιρεία του αποζημίωση 295 εκατομμυρίων ευρώ. Η 1plusV κατηγορεί την Google ότι με την τεχνολογία αναζήτησης που υιοθετεί, αποπέμπει τους ανταγωνιστικούς ιστοτόπους στα αποτελέσματα της αναζήτησης, δίνοντας προβάδισμα στις δικές της υπηρεσίες. Οι καταγγελίες έδωσαν αφορμή στην Ε.Ε. να διερευνήσει το θέμα. Επίσημη έρευνα ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και η Επιτροπή Θεμιτού Εμπορίου των ΗΠΑ σχετικά με τις πρακτικές, τις οποίες ακολουθεί η Google.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή