Μεγάλη πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Μεγάλη πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φόβοι εξάπλωσης της δημοσιονομικής κρίσης ακόμη και στην Ιταλία, δηλαδή την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη, κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Εν αναμονή της ολοκλήρωσης των έκτακτων και κρίσιμων διαβουλεύσεων του Eurogroup, χθες το βράδυ, οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σημείωσαν μεγάλες απώλειες. Ο γενικός δείκτης FTSE Mib υποχώρησε κατά 3,96%, με τις τραπεζικές μετοχές να παρουσιάζουν απώλειες έως 7,7%. Πτώση από 5,7% μέχρι 7,7% εμφάνισαν οι μετοχές και του γαλλικού τραπεζικού κλάδου, λόγω της έκθεσής τους σε ιταλικά ομόλογα.

Στην Ισπανία, το μεγαλύτερο κράτος-μέλος στην αδύναμη περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη απώλεσε το 2,69% της αξίας του. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax αποδυναμώθηκε κατά 2,33% και ο Cac-40 στο Παρίσι παρουσίασε απώλειες 2,71%. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο δείκτης Euro Stoxx 50 εμφάνισε πτώση της τάξεως του 2,90%. Το κλίμα αυτό έντονης ανησυχίας για την έκβαση της δημοσιονομικής κρίσης στην Ευρώπη επηρέασε το κλίμα και στις αμερικανικές αγορές. Οι απώλειες του δείκτη S&P 500 πλησίασαν, λίγο πριν από το κλείσιμο, το 2%, ενώ ο Dow Jones υποχώρησε περίπου 1,4%. Η μετοχή του κολοσσού πρώτων υλών Alcoa έχασε το 2,5% της αξίας της, λόγω της νευρικότητας των επενδυτών ενόψει της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή