Κλιμακώνεται η αγωνία για τα stress test

Κλιμακώνεται η αγωνία για τα stress test

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς οι ενδείξεις για επέκταση της κρίσης χρέους στην Ιταλία πληθαίνουν και οι αξιωματούχοι της Ε. Ε. δείχνουν να τελούν υπό πλήρη σύγχυση, κλιμακώνεται η αγωνία εν όψει των αποτελεσμάτων των «τεστ κοπώσεως» στο οποίο υποβάλλονται 91 ευρωπαϊκές τράπεζες. Τα αποτελέσματα αναμένονται το απόγευμα της Παρασκευής για να γίνει γνωστό κατά πόσον η έκθεση σε κρατικά ομόλογα της περιφέρειας δοκιμάζει την κεφαλαιακή τους επάρκεια. Σημειώνεται ότι αυτή τη φορά η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή έχει δεσμευθεί για αυστηρότερα κριτήρια μετά το περυσινό φιάσκο, όπου λίγες μόνο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η κατάρρευση των ιρλανδικών τραπεζών οδήγησε τη χώρα στον Μηχανισμό Στήριξης.

Εντονες πιέσεις για μια ακόμα ημέρα ασκήθηκαν στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, η οποία κινήθηκε στο επίπεδο του 1,39 δολ. για να ανακάμψει αργότερα και να σταθεροποιηθεί στο 1,40. Οι διαβεβαιώσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σπεύσει να βοηθήσει την Ιταλία, ανακοινώντας το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων προκειμένου να διασφαλίσει την επιτυχία της δημοπρασίας που έχει προγραμματισθεί για αύριο, ήταν ο βασικός παράγοντας στήριξης του ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή