Οι αγορές πιέζουν, η Ε.Ε. καθυστερεί να αποφασίσει

Οι αγορές πιέζουν, η Ε.Ε. καθυστερεί να αποφασίσει

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκτακτη σύνοδος κορυφής του Eurogroup πιθανώς να μεταφερθεί για την επόμενη εβδομάδα, λόγω της απροθυμίας της Γερμανίας να συμμετέχει σε αυτήν χωρίς να έχει προηγουμένως προλειανθεί το έδαφος για τη λήψη αποφάσεων. Το σκεπτικό για την πραγματοποίηση μιας έκτακτης συνόδου αύριο Παρασκευή ήταν να σταλεί ένα μήνυμα για την εκτόνωση των αγορών.

Γερμανοί αξιωματούχοι δήλωναν ότι η συζήτηση δεν θα είχε νόημα εάν δεν υπήρχε συνολική πρόταση για συζήτηση, αν και αποδέχονται τη σημασία μιας συνόδου. Και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Εντα Κένι, η χώρα του οποίου επλήγη από τη νέα υποβάθμιση της Moody’s, σημείωνε πως όταν αυτή πραγματοποιηθεί, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να παρουσιάσουν συνολική λύση για την κρίση χρέους. Οσο για το πότε θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος, σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες αυτό θα εξαρτηθεί από τον χρόνο που θα χρειαστεί για να υπάρξει συμφωνία στο πώς θα συμμετάσχουν οι ιδιώτες επενδυτές στη μείωση του δανειακού βάρους της Ελλάδας. Ο μέλλων πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κάλεσε τους Ευρωπαίους πολιτικούς «να καταστήσουν σαφείς τους πολιτικούς στόχους τους, το εύρος των εργαλείων τους και το ποσό των πόρων που διαθέτουν».

Εξάλλου σημαντικοί αρθρογράφοι του ξένου Τύπου καταλογίζουν πρωτοφανή ανεπάρκεια στο σύνολο της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή