Ρεκόρ ζημιών για την BofA, στα 8,83 δισ. δολ.

Ρεκόρ ζημιών για την BofA, στα 8,83 δισ. δολ.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Bank of America κατέγραψε ρεκόρ ζημιών στο β΄ τρίμηνο λόγω διευθετήσεων σχετικά με υποθέσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων αλλά και προβλέψεων σε σχέση με την έκθεσή της στις Fannie Mae και Freddie Mac. Συγκεκριμένα, η τράπεζα παρουσίασε ζημίες 8,83 δισ. δολαρίων (6,23 δισ. ευρώ), ή 90 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με κέρδη 3,1 δισ. δολαρίων, ή 27 σεντς ανά μετοχή, στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Μεγάλη πτώση, της τάξης του 54%, σημείωσαν και τα έσοδα της τράπεζας, στα 13,5 δισ. δολάρια, καταφέρνοντας ωστόσο να υπερβούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg για έσοδα 12,34 δισ. δολαρίων. Στα αποτελέσματα της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας βάσει καταθέσεων συμπεριλαμβάνεται διακανονισμός ύψους 8,5 δισ. δολαρίων έναντι των απαιτήσεων επενδυτών που υπέστησαν ζημίες λόγω των τοποθετήσεών τους σε χρεόγραφα της Countrywide με έκθεση σε ενυπόθηκα δάνεια. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι το επίπεδο διακανονισμού θα κυμαινόταν μεταξύ 8,6 και 9,1 δισ. δολαρίων. Εκτός αυτού, η BofA ανακοίνωσε προβλέψεις ύψους 5,5 δισ. δολαρίων σε σχέση με την έκθεσή της στου κολοσσούς ενυπόθηκων δανείων Fannie Mae και Freddie Mac. Χωρίς την επιβάρυνση από το διακανονισμό και άλλα έκτακτα στοιχεία, η τράπεζα θα είχε καταγράψει κέρδη 3,7 δισ. δολαρίων, ή 33 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΒofΑ.

Οι ζημίες του τμήματος ενυπόθηκων δανείων επεκτάθηκαν στα 14,5 δισ. δολάρια από τις ζημίες 1,5 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Ο κ. Μούνιχαν εκτίμησε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της BofA ακολουθούν δύο διαφορετικές ταχύτητες, λόγω της ανάπτυξης κερδοφορίας που παρουσιάζουν τα τμήματα της τράπεζας που δεν σχετίζονται με τη αγορά των στεγαστικών δανείων. Ενδεικτικά, τα κέρδη στον κλάδο παγκόσμιας τραπεζικής και αγορών εκτοξεύτηκαν κατά 73%, στα 1,56 δισ. δολάρια, ενώ αυτά του κλάδου επενδύσεων και διαχείρισης επενδύσεων ενισχύθηκαν κατά 54%, στα 506 εκατ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή