Ράλι αγορών πριν τη σύνοδο κορυφής

Ράλι αγορών πριν τη σύνοδο κορυφής

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονα ανοδικά κινήθηκαν χθες τα χρηματιστήρια διεθνώς, καθώς τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα συνδυάστηκαν με τη συγκρατημένη αισιοδοξία εν όψει της σημερινής συνόδου κορυφής της Ε. Ε. Στην Ευρώπη, σε ρυθμούς ράλι κινήθηκαν οι δείκτες Ibex 35 και FTSE Mib των χρηματιστηρίων της Λισσαβώνας και του Μιλάνου αντίστοιχα, καταγράφοντας κέρδη πάνω από 3%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 είχε τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, της τάξης του 1,3%, με πρωταγωνιστή της ημέρας τις τράπεζες, που παρουσίασαν τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη του τελευταίου τριμήνου.

Στη Γουόλ Στριτ, η εταιρική κερδοφορία αντιστάθμισε τους φόβους για αδυναμία επίτευξης συμφωνίας στην Ουάσιγκτον σχετικά με την αύξηση του ορίου χρέους. Μετά την πρόσκαιρη πτώση, οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones κατέγραφαν οριακή άνοδο λίγο πριν από το κλείσιμο.

Κέρδη κατέγραψε και το ευρώ, που έφθασε ώς και τα 1,4239 δολάρια. Ο χρυσός υποχώρησε για δεύτερη ημέρα σε σχέση με το προχθεσινό ρεκόρ του, πάνω από τα 1.600 δολάρια η ουγγιά, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε και πάλι στις μετοχές, παραμένοντας πάντως σε υψηλά επίπεδα. Το πετρέλαιο ενισχύθηκε, επίσης για δεύτερη ημέρα, μετά τα στοιχεία περί συρρίκνωσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή