O «ιός του χρέους» πιέζει τις αγορές

O «ιός του χρέους» πιέζει τις αγορές

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δραστική πτώση εμφάνισαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων υπό το βάρος των ανησυχιών για τη μετάδοση του «ιού του χρέους» από την περιφέρεια στην καρδιά της Ευρωζώνης, τα απογοητευτικά στοιχεία του κλάδου υπηρεσιών στις ΗΠΑ και τις συνέπειες για την παγκόσμια ανάπτυξη από τη μείωση των δημοσίων δαπανών. Στη Νέα Υόρκη, ωστόσο, οι αρχικές απώλειες αντισταθμίστηκαν λόγω προσδοκιών για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης από τη Fed. Το πετρέλαιο σημείωσε δραστική πτώση λόγω ευρείας αύξησης των αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ, με την τιμή του αργού Ν. Υόρκης να φτάνει στα 91,22 δολάρια (πτώση 2,57 δολάρια το βαρέλι), δηλαδή στη χαμηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή από τις 28 Ιουνίου. Στο Λονδίνο το πετρέλαιο τύπου Brent εξασθένησε περαιτέρω κατά 3,4 δολ., στα 113,05 δολ. το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 6 Ιουλίου.

Ειδικότερα, χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα 11μήνου με απώλειες 2% στις 1.027,82 μονάδες. Η μετοχή της Societe Generale απώλεσε 9,5% λόγω μη επίτευξης των στόχων κερδοφορίας. Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 2,3% και στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 1,93%. Στη Ν. Υόρκη πριν από το κλείσιμο ο S&P 500 κέρδιζε 0,32% στις 1.258 μονάδες και ο Dow Jones είχε οριακή άνοδο 0,08%, στις 11.876,57 μονάδες. Τέλος, το ευρώ ενισχύθηκε έως και στα 1,4344 δολάρια, προτού υποχωρήσει στα 1,4313 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή