Πτώση κερδών 36%, στα 1,23 δισ. δολάρια, για τη Cisco

Πτώση κερδών 36%, στα 1,23 δισ. δολάρια, για τη Cisco

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού δικτύων παρουσίασε στο δ΄ τρίμηνο πτώση κερδοφορίας της τάξης του 36%, στα 1,23 δισ. δολάρια, από τα 1,9 δισ. δολάρια της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, καταφέρνοντας ωστόσο να υπερβεί τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Καλύτερη των προσδοκιών ήταν και η αύξηση των εσόδων της εταιρείας, καθώς ενισχύθηκαν κατά 3,3%, στα 11,2 δισ. δολάρια, από τα 10,8 δισ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Στα αποτελέσματα κερδοφορίας δ΄ τριμήνου της Cisco περιλαμβάνονται μια χρέωση ύψους 772 εκατ. δολαρίων για δαπάνες αναδιάρθρωσης και άλλες επιβαρύνσεις Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας εξοπλισμού δικτύωσης διαμορφώθηκαν στα 40 σεντς ανά μετοχή. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη 38 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 11 δισ. δολαρίων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Cisco, Τζον Τσέιμπερς, τόνισε ότι η εταιρεία πραγματοποιεί «ισχυρή πρόοδο» στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μείωσης των ετήσιων δαπανών της κατά ένα δισ. δολάρια. Ο κ. Τσέιμπερς αναμένει μία αύξηση των εσόδων της εταιρείας μεταξύ 1% και 4% για το συγκεκριμένο τρίμηνο, αρκετά χαμηλότερη από την άνοδο 27% της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις αντιστοιχούν στην καλύτερη περίπτωση σε έσοδα 11,2 δισ. δολάρια, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για έσοδα 10,9 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους. Υπολογίζεται ότι σχεδόν το ένα πέμπτο των εσόδων της Cisco βασίζεται σε δαπάνες της κυβέρνησης. «Παρά το γεγονός ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον και οι δαπάνες του δημόσιου τομέα θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στο γενικό επίπεδο πωλήσεων, η εταιρεία έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια σταθερότητας στις παραγγελίες της», αναφέρει σε χθεσινό της σημείωμα προς τους επενδυτές η εταιρεία χρηματιστηριακών συναλλαγών Stifel Νicolaus.

Περικοπή 6.500 θέσεων εργασίας

«Ολοι βλέπουμε την αβεβαιότητα που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Cisco. «Είναι πολύ νωρίς για να προσδιορίσουμε τις επιπτώσεις που θα έχει στις κεφαλαιακές δαπάνες», οπότε «θα παραμείνουμε συντηρητικοί όσον αφορά στις προσδοκίες μας», συμπλήρωσε. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για την περικοπή 6.500 θέσεων εργασίας, επίπεδο που αντιστοιχεί στο 9% του εργατικού δυναμικού της. «Αν και εύχομαι να μη χρειαζόταν να προχωρήσουμε στη συγκεκριμένη κίνηση, ήταν σαφές ότι είχε έρθει η ώρα για τη Cisco να προχωρήσει σε μία θεμελιώδη αλλαγή», τόνισε αναφορικά με τις απολύσεις ο κ. Τσέιμπερς. «Αισθάνομαι αισιόδοξος για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, όσον αφορά στο τι μπορούμε να ελέγξουμε και να επηρεάσουμε», κατέληξε ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή