Κερδίζει συνεχώς έδαφος το ευρωομόλογο

Κερδίζει συνεχώς έδαφος το ευρωομόλογο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω της ανησυχίας που εκφράζεται για την εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και τις επιπτώσεις της στις ισχυρές οικονομίες της Ε.Ε., κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος η ιδέα της έκδοσης ευρωομολόγου. Η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt κάλεσε χθες την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ να επιλέξει μεταξύ «ευρωομολόγου ή ευρωκατάρρευσης» ενόψει και της συνάντησης που θα έχει την ερχόμενη Τρίτη με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Υπέρ του ευρωομολόγου ως μόνης λύσης για να μην καταρρεύσει το ευρώ τάχθηκε εξάλλου ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος χαρακτήρισε ημίμετρα τις αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Χθες εν τω μεταξύ, τέσσερις χώρες, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο σε μία συντονισμένη κίνηση απαγόρευσαν τις ανοιχτές πωλήσεις μετοχών του χρηματοπιστωτικού κλάδου εξαιτίας των μεγάλων διακυμάνσεων που παρατηρήθηκαν. Ταυτόχρονα, τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) του δημοσίου χρέους των χωρών δέχθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ισχυρότατες πιέσεις, πλησιάζοντας σε επίπεδα ρεκόρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή