Κάρολιν Μακόλ : Διατήρησε «ψηλά» την EasyJet

Κάρολιν Μακόλ : Διατήρησε «ψηλά» την EasyJet

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το οικονομικό 2011 αποδείχθηκε ευνοϊκό για την αεροπορική εταιρεία EasyJet, που ίδρυσε ο Στέλιος Χατζηϊωάννου. Παρα τη δυσπραγία με την οποία επιφορτίζει η κρίση τους καταναλωτές, η εταιρεία είχε προ φόρων κέρδη το δωδεκάμηνο με λήξη στις 30 Σεπτεμβρίου. Η επικεφαλής της Κάρολιν Μακόλ τόνισε ότι τα κέρδη, τα οποία ανέρχονται σε 248 εκατομμύρια στερλίνες, συνάδουν με τις προσδοκίες της διοίκησης και μεταφράζονται σε μία αύξηση της τάξης του 11,8% στον αριθμό των επιβατών που επέλεξαν την ΕasyJet.

Την αντίστοιχη δωδεκαμηνία με λήξη στις 30 Σεπτεμβρίου του 2010 ο βρετανικός αερομεταφορέας είχε μεικτά κέρδη 154 εκατομμυρίων στερλινών. «Η κερδοφορία μας επετεύχθη παρά το γεγονός ότι το κόστος των καυσίμων διογκώθηκε και οι προοπτικές της διεθνούς οικονομίας διαγράφονται δυσμενείς», υπογράμμισε η Κάρολιν Μακόλ. Συγκεκριμένα, το εν λόγω κόστος αυξήθηκε κατά 100 εκατ. στερλίνες, το οποίο, όμως, αντισταθμίστηκε επιτυχώς με περικοπές εξόδων. Πάντως, η κ. Μακόλ, αναφερόμενη ειδικά στην κάμψη των χωρών της Ευρωζώνης, παρατήρησε πως παρά ταύτα οι κρατήσεις θέσεων για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο δεν διαφέρουν από τις αντίστοιχες του 2010.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή