Πτώση χρηματιστηρίων σε Ευρώπη, ΗΠΑ

Πτώση χρηματιστηρίων σε Ευρώπη, ΗΠΑ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις χθεσινές συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εν μέσω των ανησυχιών για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Η αναζωπύρωση των συγκεκριμένων ανησυχιών οφείλεται στη διάψευση των προσδοκιών για την πιθανότητα ανάληψης νέων μέτρων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, όπως αυτό φάνηκε από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης Ιουνίου της Fed, αλλά και στις χαμηλές προσδοκίες της αγοράς εν όψει της σημερινής ανακοίνωσης των στοιχείων για την ανάπτυξη της Κίνας για το β΄ τρίμηνο του έτους. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,53%, στις 6.419 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε 0,7% χαμηλότερα, στις 3.135 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραψε πτώση 0,99%, στις 1.028 μονάδες. Ανάλογη ήταν η πορεία των αμερικανικών δεικτών της Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να καταγράφει λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης απώλειες κοντά στο 0,5%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή