Αύξηση κατά 22 στερλίνες ανά ώρα

Αύξηση κατά 22 στερλίνες ανά ώρα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντυπωσιακό ρυθμό αυξάνονται οι τιμές των πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο, καθώς σύμφωνα με σχετικό δείκτη τιμών που επιμελείται η PrimeLocation, προκύπτει ότι οι αξίες ενισχύονται κατά 22 στερλίνες την ώρα (περίπου 28,5 ευρώ). Ετσι, οι ζητούμενες τιμές συνέχισαν και τον Ιούνιο να διαμορφώνονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ η τάση παραμένει αυξητική και μάλιστα με ακόμα πιο ταχείς ρυθμούς.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, οι τιμές των πολυτελών κατοικιών στη Μεγ. Βρετανία ενισχύθηκαν κατά 15.227 στερλίνες (19.520 ευρώ) ή 3,3%, καθώς διαμορφώθηκαν σε 482.537 στερλίνες (618.500 ευρώ) κατά μέσο όρο. Στο Λονδίνο, όμως, η άνοδος άγγιξε το 16,5%, με την αύξηση να αγγίζει τις 190.038 στερλίνες (243.500 ευρώ), όσο δηλαδή στοιχίζει μια αξιοπρεπέστατη κατοικία σε άλλα σημεία της χώρας. Η μεγαλύτερη αύξηση με 31% σημειώθηκε στη συνοικία του Γουάντσγουορθ, ενώ ακολούθησαν το Χάμερσμιθ και το Φούλαμ με 26,4%.

Σύμφωνα με την PrimeLocation, οι ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο βλέπουν τις αξίες των ακινήτων τους να εκτοξεύονται, τη στιγμή που στο υπόλοιπο της χώρας, οι τιμές είναι σχετικά σταθερές, ενώ σε ουκ ολίγες περιπτώσεις σημειώνονται ακόμα και μειώσεις, δείγμα του όλο και μεγαλύτερου χάσματος που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στη βρετανική πρωτεύουσα και τις υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα του νησιού.

Εκτός από το Λονδίνο, οι βορειοδυτικές πόλεις της χώρας ήταν οι επόμενες με τη μεγαλύτερη αύξηση με 6,4%, ενώ με 4% ακολούθησαν τα Γουέστ Μίντλαντς και η Ουαλλία με 3%. Αντιθέτως, οι τιμές μειώθηκαν το τελευταίο 12μηνο στη Σκωτία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή