Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πιέσεις δέχθηκαν χθες το ευρώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Ισπανία θα χρειαστεί πλήρη διάσωση από την Ευρωζώνη και ότι η Ελλάδα δεν θα εκπληρώσει τους στόχους του Μνημονίου και δεν θα λάβει την επόμενη δόση του δανείου. Το ευρώ υποχώρησε σε νέο χαμηλό δύο ετών έναντι του δολαρίου, φτάνοντας σε ισοτιμία 1,2040, για να ανακάμψει ελαφρώς στη συνέχεια καταγράφοντας απώλειες 0,5% σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας. Εναντι του γιεν το ευρώ κατέγραψε χθες νέο χαμηλό εντεκάμισι ετών φτάνοντας στα 94,16 γιεν, για να ανακάμψει ελαφρώς στα 94,28 με απώλειες ημέρας στο 0,7%.

Οι φόβοι για την κατάσταση στην Ισπανία οδήγησαν τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst να κλείσει με νέες απώλειες 0,6% στα 1.018,61, ενώ τη Δευτέρα είχε υποχωρήσει κατά 2,4%. Το Χρηματιστήριο της Μαδρίτης έκλεισε με απώλειες 3,58%, ενώ το Μιλάνο με απώλειες 2,7% στο χαμηλότερο επίπεδο από την ίδρυση του ευρώ. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε απώλειες 0,45%, ενώ Ο Dow Jones υποχωρούσε αργά χθες κατά 1,56% και ο S&P 500 κατά 1,53%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή