Ανοδικά κινήθηκαν μετοχές και ευρώ

Ανοδικά κινήθηκαν μετοχές και ευρώ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι διεθνείς αγορές υπό τη θετική επίδραση των στοιχείων για τη γερμανική και τη γαλλική οικονομία, καθώς και εκείνων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες ενισχύθηκαν άνω των προβλέψεων. Το ευρώ, και αυτό λόγω των οικονομικών στοιχείων Γερμανίας και Γαλλίας, ενισχύθηκε προς το δολάριο, αν και αργότερα υποχώρησε ελαφρώς λόγω ανησυχιών για την επιβράδυνση στην Ευρωζώνη συνολικά.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 600 ανήλθε πριν από το κλείσιμο 0,4% στις 269,86 μονάδες, έχοντας σημειώσει άνοδο 15% από τα φετινά επίπεδα ναδίρ στις 4 Ιουνίου. «Τα στοιχεία ΑΕΠ για Γερμανία και Γαλλία σαφώς και δεν είναι σπουδαία, αλλά είναι ελαφρά καλύτερα των προβλεπόμενων, οπότε επικρατεί το σενάριο πως δεν υπάρχει κίνδυνος άμεσης διάλυσης του ευρώ», παρατηρεί ο Αλεξάντερ Κρέμερ της Commerzbank. Το ευρώ χθες ενισχύθηκε δεύτερη ημέρα διαδοχικά στα 1,2386 δολ. για να υποχωρήσει αργότερα στα 1,2340 δολ. Ωστόσο, κυμαινόταν υψηλότερα από τα χαμηλά της Δευτέρας στα 1,2262 δολάρια. Με την προοπτική μιας κινητοποίησης από την ΕΚΤ για τη στήριξη των ομολόγων των προβληματικών χωρών, οι αναλυτές διαβλέπουν την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου στα 1,24 δολ. ή στα 1,2450 δολ.

Στην αμερικανική αγορά το κλίμα διαμόρφωσαν πέραν των ευρωπαϊκών δεδομένων και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ. Οι τελευταίες ενδυναμώθηκαν τον Ιούλιο περισσότερο από το προβλεπόμενο λόγω αύξησης καταναλωτικών δαπανών στα πολυκαταστήματα. Πριν από το κλείσιμο ο S& P500 ενισχυόταν 0,4% στις 1.409,07 μονάδες, ενώ αντίστοιχη άνοδο είχε και ο Dow Jones στις 13.218,06 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή