H Credit Suisse αναλυει

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μία σαφή βελτίωση του κλίματος που επικρατεί στις ευρωπαϊκές χρηματοοικονομικές αγορές κάνει λόγο ο επικεφαλής επενδύσεων της τράπεζας Credit Suisse, Στεφάν Καιτέλ, σε πρόσφατη συνέντευξή του, γεγονός που αποδίδει στα πρόσφατα ισχυρά πολιτικά μηνύματα που απέστειλαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Εκτός αυτού, εκτιμά ότι η αναζωπύρωση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη διάθεση ανάληψης κινδύνου μεταξύ των επενδυτών θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στις αναδυόμενες αγορές. Ο κ. Καιτέλ αποδίδει το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί ανάμεσα στους παράγοντες της αγοράς κατά τον τελευταίο μήνα κυρίως στα αποτελέσματα των πρόσφατων συνόδων κορυφής της Ε.Ε., καθώς και στα σχόλια του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, που αποτελούν σαφή ένδειξη για την ανάληψη των απαραίτητων μέτρων. «Αν και οι κίνδυνοι παραμένουν, φαίνεται πλέον όλο και πιθανότερο ότι η ευρωπαϊκή κρίση είναι τελικά διαχειρίσιμη», σημειώνει. Παράλληλα, επικαλείται και τη βελτίωση της μακροοικονομικής εικόνας αλλά και τα χαμηλά επίπεδα στα οποία διαμορφώνονται πλέον οι ευρωπαϊκές μετοχές. Αν και η οικονομία των ΗΠΑ εξακολουθεί να φαίνεται ασθενής, βάσει των τελευταίων δεικτών η Credit Suisse αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αποφυγής νέας ύφεσης για την αμερικανική οικονομία. Την ίδια ώρα, οι ευρωπαϊκοί δείκτες αν και παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, δεν έχουν παρουσιάσει τάσεις επιδείνωσης.

Ο επικεφαλής επενδύσεων του χρηματοπιστωτικού ομίλου θεωρεί ότι «τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπολείπονται των λοιπών βασικών χρηματιστηρίων, και ιδιαίτερα των αμερικανικών, για πολλά χρόνια», γεγονός για το οποίο θεωρεί ότι θα υπάρχει σύντομα ανάκαμψη που θα βοηθήσει τις ευρωπαϊκές αγορές να καλύψουν το χαμένο έδαφος. «Τα επίπεδα αξιολόγησης των ευρωπαϊκών μετοχών είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, τάση που υποστηρίζεται και από το ασθενές ευρώ», τονίζει. «Είναι πιθανό ότι η συγκεκριμένη μακρά περίοδος χαμηλών επιδόσεων θα δώσει τη θέση σε μία αντίστοιχη περίοδο υψηλότερων αποδόσεων». Μεγάλος κερδισμένος από την αναβίωση στη διάθεση ανάληψης κινδύνου θα είναι, σύμφωνα με την Credit Suisse, οι αναδυόμενες αγορές, και ιδιαίτερα οι Κίνα, Ταϊλάνδη, Νότια Κορέα, Ρωσία και Τουρκία. Πέρα από τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, ο χρηματοπιστωτικός όμιλος θεωρεί ότι και τα ομόλογα των συγκεκριμένων χωρών θα μπορούσαν να επωφεληθούν σημαντικά, καθώς προσφέρουν ελκυστικότερα κουπόνια από τα ομόλογα των ανεπτυγμένων χωρών, και, μετά το δεύτερο τρίμηνο, επωφελούνται από τις ισχυρές προοπτικές των νομισμάτων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή