Κέρδη για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Κέρδη για τις ευρωπαϊκές μετοχές

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προσδοκίες των επενδυτών ότι τελικά η ΕΚΤ θα συμβάλει στην επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, η προεξόφληση για θετικά αποτελέσματα στις συναντήσεις Σαμαρά με Μέρκελ και Ολάντ και η επιτυχημένη δημοπρασία των ισπανικών 12μηνων και 18μηνων εντόκων γραμματίων, έδωσαν ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στη Wall Street, το θετικό κλίμα από την Ευρώπη ανετράπη από την πτώση της μετοχής της Apple κατά 1,9%. Μια ημέρα πριν, η κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού κολοσσού είχε εκτοξευθεί στα 622 δισ. δολάρια, σημειώνοντας ρεκόρ στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Οι δείκτες Dow Jones και Standard & Poor’s παρουσίαζαν πτώση μικρότερη του 0,5% λίγο πριν από το κλείσιμο.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 είχε ήδη κλείσει με άνοδο 0,57% και ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη αναρριχήθηκε 0,79%.

Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι παρουσίασε κέρδη 0,94%. Στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, ο δείκτης FTSE Μib ενισχύθηκε 2,4% και ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη σημείωσε άνοδο 1%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx κατέγραψε κέρδη 0,40%. Στη χθεσινή άνοδο των αγορών διακρίθηκε ο μεταλλευτικός κλάδος. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Rio Tinto ενισχύθηκε 2,08%, η BHP Billiton κέρδισε 1,51% και η Anglo American στο +3,6%. Παράλληλα, η μετοχή της Xstrata ενισχύθηκε 2,05%, με τον Ivan Glasenberg, διευθύνοντα σύμβουλο της Glencore International, να δηλώνει ότι σκοπός είναι να προχωρήσει άμεσα η συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή