Πρόταση ενίσχυσης απολυμένων της Peugeot από Ε.Ε.

Πρόταση ενίσχυσης απολυμένων της Peugeot από Ε.Ε.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση παροχής 11,9 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) προς πρώην εργαζομένους της PSA Peugeot Citroën στη Γαλλία κατέθεσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η πρόταση –στόχος της οποίας είναι να βοηθήσει 2.089 άτομα που απολύθηκαν το 2009-10 ως πλεονάζον προσωπικό, να αναζητήσουν νέα εργασία– έχει προωθηθεί προς έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με τον επίτροπο Απασχόλησης, Λάζλο Αντορ, «η παραγωγή αυτοκινήτων στην Ευρώπη έχει συρρικνωθεί σημαντικά και πολλοί εργαζόμενοι της αυτοκινητοβιομηχανίας αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Οι πρόσφατες ειδήσεις για νέες απολύσεις στην Peugeot Citroën δείχνουν πως η κρίση επηρεάζει ακόμα πολύ τη ζήτηση αυτοκινήτων και οι διαρθρωτικές αλλαγές στη βιομηχανία λόγω παγκοσμιοποίησης συνεχίζονται. Η πρόταση φιλοδοξεί να βοηθήσει τους εργαζομένους να προσαρμόσουν τις δεξιότητές τους για να διευκολύνουν τη μετάβαση στις νέες θέσεις και να ιδρύσουν δική τους επιχείρηση». Η πρόταση δεν συνδέεται με τις νέες απολύσεις στο εργοστάσιο του Ολνέ, αλλά αποτελεί αντίδραση της Γαλλίας σε προηγούμενο κύμα περικοπών λόγω της χρηματοοικονομικής κρίσης. Το συνολικό κόστος του πακέτου βοήθειας ανέρχεται περίπου στα 18,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 11,9 εκατ. θα προέλθουν από το ΕΤΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή