New York Times: πωλούν την ιστοσελίδα about.com

New York Times: πωλούν την ιστοσελίδα about.com

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντά στην εξαγορά της ιστοσελίδας about.com αντί 300 εκατ. δολαρίων φέρεται να βρίσκεται η InterActiveCorp (IAC) από τους New York Times, σύμφωνα με δημοσίευμα της ίδιας της εφημερίδας. Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συμφωνίας, η IAC θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της ακόμα μία γνωστή ιστοσελίδα, δεδομένου ότι ελέγχει ήδη περίπου 40 ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων και των ask.com, dictionary.com και vimeo.com. O όμιλος New York Times είχε αποκτήσει το about.com το 2005 αντί 410 εκατ. δολαρίων.

Ωστόσο, τα κέρδη της διαδικτυακής υπηρεσίας ερωτήσεων και απαντήσεων άρχισαν να υποχωρούν από τη στιγμή που η Google άλλαξε τον αλγόριθμο στη μηχανή αναζήτησής της το 2011, γεγονός που μείωσε σημαντικά τον αριθμό επισκέψεών της και τα έσοδα διαφημίσεων της ιστοσελίδας.

Οπως αναφέρουν οι New York Times, η IAC αναμένεται να προχωρήσει στην ενοποίηση των δραστηριοτήτων των ιστοσελίδων ask.com και about.com μαζί με αυτές της μηχανής αναζήτησής της. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Answers.com, Πίτερ Χόραν, έχει διατελέσει κατά το παρελθόν διευθύνων σύμβουλος της About.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή