ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

New York Times: πωλούν την ιστοσελίδα about.com

Κοντά στην εξαγορά της ιστοσελίδας about.com αντί 300 εκατ. δολαρίων φέρεται να βρίσκεται η InterActiveCorp (IAC) από τους New York Times, σύμφωνα με δημοσίευμα της ίδιας της εφημερίδας. Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συμφωνίας, η IAC θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της ακόμα μία γνωστή ιστοσελίδα, δεδομένου ότι ελέγχει ήδη περίπου 40 ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων και των ask.com, dictionary.com και vimeo.com. O όμιλος New York Times είχε αποκτήσει το about.com το 2005 αντί 410 εκατ. δολαρίων.

Ωστόσο, τα κέρδη της διαδικτυακής υπηρεσίας ερωτήσεων και απαντήσεων άρχισαν να υποχωρούν από τη στιγμή που η Google άλλαξε τον αλγόριθμο στη μηχανή αναζήτησής της το 2011, γεγονός που μείωσε σημαντικά τον αριθμό επισκέψεών της και τα έσοδα διαφημίσεων της ιστοσελίδας.

Οπως αναφέρουν οι New York Times, η IAC αναμένεται να προχωρήσει στην ενοποίηση των δραστηριοτήτων των ιστοσελίδων ask.com και about.com μαζί με αυτές της μηχανής αναζήτησής της. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Answers.com, Πίτερ Χόραν, έχει διατελέσει κατά το παρελθόν διευθύνων σύμβουλος της About.com.