Στάση αναμονής στις διεθνείς αγορές

Στάση αναμονής στις διεθνείς αγορές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερή εικόνα παρουσίασαν χθες οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, αναμένοντας την ανάληψη δράσης από τις κεντρικές τράπεζες για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους που πλήττει κυρίως τη νότια Ευρώπη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το διεθνές συνέδριο κεντρικών τραπεζιτών που διοργανώνει η Federal Reserve αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης Μπεν Μπερνάνκι θα αναφερθεί στην επιτοκιακή πολιτική της Fed το επόμενο διάστημα. Απών από το συνέδριο θα είναι ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι ενόψει της πρώτης συνεδρίασης της ΕΚΤ τη μεθεπόμενη Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, όπου οι αναλυτές δίνουν μεγάλες πιθανότητες για νέα μείωση του ευρωπαϊκού επιτοκίου από το 0,75% που είναι σήμερα. Αρνητικά επέδρασε χθες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το αίτημα της Καταλωνίας για οικονομική βοήθεια 5,02 δισ. ευρώ από το ειδικό πρόγραμμα ρευστότητας της ισπανικής κυβέρνησης.

Στην αγορά του Λονδίνου που επαναλειτούργησε μετά την αργία της Δευτέρας, ο Ftse 100 έκλεισε με ανεπαίσθητη πτώση 0,02% στις 5.775,71 μονάδες. Ο γερμανικός δείκτης xetra Dax υποχώρησε 0,64% και διαμορφώθηκε στις 7.002,68 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο Cac 40 κατέγραψε απώλειες 0,90% και διολίσθησε στις 3.431,55 μονάδες.

Στο Μιλάνο και στη Μαδρίτη οι αντίστοιχοι χρηματιστηριακοί δείκτες υποχώρησαν 0,13% και 0,88% αντίστοιχα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,70% στις 267 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή