Το «ντιλ» της Dell ενίσχυσε τις αγορές

Το «ντιλ» της Dell ενίσχυσε τις αγορές

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ευνοϊκά εταιρικά αποτελέσματα διαμόρφωσαν θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στην κατεύθυνση αυτή συνέβαλε και το ότι ο κλάδος παροχής υπηρεσιών στην Ευρωζώνη συρρικνώθηκε λιγότερο από το προβλεπόμενο. Ανοδικά κινήθηκε και η Γουόλ Στριτ, λόγω της είδησης για εξαγορά του κολοσσού της Dell.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με κέρδη 0,6% στις 285,56 μονάδες, όταν τη Δευτέρα είχε τη μεγαλύτερη απώλεια από τις 23 Οκτωβρίου λόγω ανησυχιών για όξυνση της κρίσης στην Ευρωζώνη. Στα 15 από τα 18 μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι δείκτες έκλεισαν ανοδικά. Η τιμή της μετοχής της Munich Re εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδά της από τον Ιούλιο του 2012, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα αυξήσει το μέρισμά της για το 2012. Στη Ν. Υόρκη πριν από το κλείσιμο οι δείκτες σημείωναν άνοδο, λόγω ευνοϊκών αποτελεσμάτων και του ότι η Dell θα εξαγοραστεί και θα εξέλθει του χρηματιστηρίου.

Ο S&P 500 ενισχυόταν 0,9% στις 1.508,63 μονάδες, ενώ ο Dow Jones 0,7% στις 13.983,30 μονάδες. To ευρώ ενισχύθηκε προς το δολάριο, φθάνοντας έως τα 1,3584 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή