Κατοικίες για μεσαία στρώματα στη Σ. Αραβία

Κατοικίες για μεσαία στρώματα στη Σ. Αραβία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, σε συνδυασμό με τον ταχύ ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης (6% αύξηση του ΑΕΠ το 2012), αποτελούν τους βασικούς κινητήριους μοχλούς και της αγοράς ακινήτων στη Σαουδική Αραβία. Η χώρα έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων που ξεπερνά τα 500 δισ. δολάρια, με στόχο τηνβελτίωση των υποδομών. Μεγάλο μέρος αυτών των κεφαλαίων κατευθύνεται στην αγορά κατοικίας, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση κατοικιών λόγω της αύξησης του πληθυσμού.

Οι προσπάθειες αυτές στρέφονται στην ανάπτυξη κατοικιών προσιτών οικονομικά για τα μεσαία και χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, που σήμερα δεν μπορούν να προβούν σε απόκτηση κατοικίας λόγω των υψηλών τιμών που επικρατούν και είναι αποτέλεσμα των υψηλών τιμών των οικοπέδων. Οι αξίες των τελευταίων βρίσκονται σε τόσο υψηλά επίπεδα εξαιτίας του ότι η επένδυση σε γη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ όσων διαθέτουν τα απαιτούμενα χρήματα, με αποτέλεσμα να διογκώνονται οι τιμές. Ετσι, περίπου το 60% του πληθυσμού ή περί τα 10 εκατ. άνθρωποι νοικιάζουν το σπίτι τους και δεν είναι ιδιοκτήτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή