Ενίσχυση των μετοχών στις διεθνείς αγορές

Ενίσχυση των μετοχών στις διεθνείς αγορές

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή άνοδο παρουσίασαν χθες οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εξαιρουμένου του χρηματιστηρίου στο Μιλάνου λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί για το μέλλον του υφιστάμενου κυβερνητικού συνασπισμού στην Ιταλία. Λίγο πριν από το κλείσιμο της Wall Street, οι δείκτες Dow Jοnes και S&P 500 κατέγραφαν άνοδο της τάξεως του 0,66% και 0,81%, αντίστοιχα. Στο χρηματιστήριο Nasdaq πάγωσε για έξι λεπτά η διαπραγμάτευση ορισμένων μετοχών τεχνολογίας λόγω προβλήματος στα συστήματα πληροφορικής, επαναφέροντας τα ερωτήματα για την ασφάλεια της αγοράς. Στις 22 Αυγούστου είχε σταματήσει η διαπραγμάτευση σε χιλιάδες μετοχές επί ένα εξάωρο. Μετά την αποκατάσταση του προβλήματος, πάντως, ο δείκτης Nasdaq ενισχυόταν 1%.

Στην Ευρώπη, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 και ο γαλλικός Cac-40 αναρριχήθηκαν 0,10% και 0,16%, αντίστοιχα. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax έκλεισε με άνοδο 0,19%, ενώ ο ιταλικός δείκτης FTSE Mib υποχώρησε 1,35%. Το ευρώ ενισχύθηκε στα 1,3208 δολάρια. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού παρουσίασε πτώση 1,33% στα 107,21 δολ. το βαρέλι λόγω της διχογνωμίας στην Ουάσιγκτον για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, αλλά και της προειδοποίησης της Ρωσίας για μονομερή πρωτοβουλία από τις ΗΠΑ χωρίς τη συγκατάθεση του ΟΗΕ. Στο Λονδίνο, η τιμή του Μπρεντ υποχώρησε στα 114,92 δολάρια το βαρέλι. Τέλος, σήμερα πραγματοποιείται η συνεδρίαση της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή