Ανοδος στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης

Ανοδος στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση τα διεθνή χρηματιστήρια λόγω των θετικών στοιχείων για την ανεργία στη Γερμανία και της επιστροφής της Ιρλανδίας στην αγορά ομολόγων μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής. Στο θετικό κλίμα συνέβαλε και η αναμονή της δημοσίευσης των στοιχείων της απασχόλησης στις ΗΠΑ, καθώς και το ότι αυτήν την εβδομάδα ξεκίνησε η ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου των αμερικανικών ομίλων.

Ειδικότερα, χθες, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 έκλεισε με +0,7% στις 329,4 μονάδες. Στα 16 από τα 18 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι δείκτες έκλεισαν με κέρδη. Ο DAX στη Φρανκφούρτη και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισαν με +0,8%. Στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο, οι δείκτες σημείωναν άνοδο μετά τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις, όπου εμφάνισαν απώλειες. Τη συνολική άνοδο καθοδηγούσαν οι τιμές των μετοχών των ομίλων υγείας UnitedHealth και Johnson & Johnson, οι οποίες σημείωναν άνοδο 1,7% και πλέον λόγω βελτίωσης της αξιολόγησής τους. Ο Dow Jones ενισχυόταν χθες 0,7% στις 16.536,81 μονάδες και ο S&P κατά 0,6% στις 1.837,12 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή