Πρόσωπα και Πράγματα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εφορία όσοι δεν πλήρωσαν ΕΕΤΗΔΕ το 2011 και το 2012

Οπως είχε προειδοποιήσει το οικονομικό επιτελείο, όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έσπευσαν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων των ετών 2011 και 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα βρεθούν σύντομα ενώπιον της εφορίας τους. Ειδικότερα, σχετική απόφαση του υπ. Οικονομικών μεταφέρει τους σχετικούς απλήρωτους φόρους στις εφορίες, οι οποίες πλέον ξεκινούν τους σχετικούς ελέγχους. Στο πλαίσιο των ελέγχων, θα γίνουν διασταυρώσεις μεταξύ των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ και των αριθμών παροχής ρεύματος των υπόχρεων, με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος, τα έντυπα Ε2 και Ε9 και τις αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης. Στη συνέχεια θα σταλούν τα σχετικά ειδοποιητήρια. Εφόσον δεν γίνει ρύθμιση των οφειλών, θα ξεκινούν διαδικασίες κατάσχεσης.

Συμμετοχή της York Capital στη συμφωνία Invel – Πανγαίας

Μετά τη συμφωνία για την είσοδό της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της θυγατρικής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος της York Capital απέκτησε συμμετοχή και στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής Πανγαίας. Οπως προέκυψε από τις σχετικές ανακοινώσεις, στο πλαίσιο της πώλησης της ΑΕΕΑΠ της Εθνικής Τράπεζας στην Invel, η York Capital Management θα καταβάλει το ποσό των 125 εκατ. ευρώ προκειμένου να συνεισφέρει στη συμφωνία μεταξύ της Invel Real Estate και της Πανγαίας, βάσει της οποίας θα μεταβιβαστεί ποσοστό 66% αυτής αντί συνολικού ποσού 652 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς, η Εθνική Πανγαία θα αποκτήσει μια σειρά ακινήτων εντός του πρώτου τριμήνου, με αποτέλεσμα να διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο 269 εμπορικών ακινήτων, μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας της τάξεως των 700.000 τ.μ. και αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ.

Κτίριο γραφείων στο Βερολίνο πούλησε η Mercedes Βenz

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την πώληση των κεντρικών γραφείων του τμήματος πωλήσεων κι επισκευών της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes-Benz στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο. Ειδικότερα, η γερμανική εταιρεία θα εισπράξει 88 εκατ. ευρώ από τη Union Investment Real Estate για την παραχώρηση του κτιρίου γραφείων της το οποίο εγκαινιάστηκε μόλις τον προηγούμενο Ιούνιο στο Βερολίνο, διαθέτοντας 28.000 τ.μ. ανωδομής.

Σημειωτέον ότι η Mercedes-Benz θα παραμείνει ως μισθωτής του ακινήτου για τουλάχιστον 10 χρόνια. Το κτίριο είναι από τα πλέον σύγχρονα, καθώς διαθέτει τεχνολογίες μόνωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό έως 30%, σε σχέση με μια αντίστοιχου μεγέθους συμβατική κατασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή