Πλαφόν 20% στις αυξήσεις των ενοικίων στο Ντουμπάι

Πλαφόν 20% στις αυξήσεις των ενοικίων στο Ντουμπάι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες ρυθμίσεις αναφορικά με την ενοικίαση κατοικιών θέτει σε εφαρμογή το Εμιράτο του Ντουμπάι, καθώς, με βάση σχετικό διάταγμα, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να επιβάλλουν αυξήσεις έως 20% στο ύψος του ενοικίου. Προϋπόθεση για την εν λόγω αύξηση είναι το υφιστάμενο ενοίκιο να βρίσκεται σε επίπεδο τουλάχιστον 40% χαμηλότερο από τον μέσο όρο των τιμών, με βάση τον σχετικό κυβερνητικό δείκτη. Η αλλαγή έγκειται στην τελευταία αυτή διάταξη, καθώς μέχρι σήμερα η αύξηση έως 20% επιτρεπόταν μόνο αν το υφιστάμενο ενοίκιο ήταν τουλάχιστον 55% χαμηλότερο του μέσου όρου.

Η αλλαγή αυτή γίνεται προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ιδιοκτήτες και να περιοριστούν οι διαφορές με τους ενοικιαστές, καθώς η αύξηση των τιμών των κατοικιών, αλλά και των ενοικίων, έχει ωθήσει πολλούς ιδιοκτήτες ακόμη και σε εξώσεις, προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν το ενοίκιο που επιθυμούν και να επωφεληθούν της ανόδου των τιμών. Πλέον, οι ιδιοκτήτες έχουν μεγαλύτερη ελευθερία στην επιβολή αυξήσεων, ώστε το ύψος του ενοικίου που χρεώνουν να είναι πλησιέστερο με την αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή