Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2013 για την αγορά γραφείων της Φρανκφούρτης

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2013 για την αγορά γραφείων της Φρανκφούρτης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά αξιολογείται το 2013 για την αγορά γραφείων της Φρανκφούρτης, μιας από τις μεγαλύτερες αγορές της Γερμανίας στη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων. Σύμφωνα με σχετική αναφορά της NAI Apollo Group, κατά το 2013 εκτιμάται ότι μισθώθηκαν γραφειακοί χώροι άνω των 470.000 τ.μ. Μια από τις μεγαλύτερες κινήσεις αφορούσε την ενοικίαση γραφείων 46.000 τ.μ. από την CommerzBank, ενώ αναμένεται και η μετεγκατάσταση των γραφείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε ακίνητο (Eurotower) της τάξεως των 50.000 τ.μ.

Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, ο τραπεζικός κλάδος, σε συνδυασμό και με εκείνον των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αποτελεί τον πλέον σημαντικό για την αγορά γραφείων της γερμανικής πόλης, καθώς ευθύνεται για την πλειονότητα των ενοικιάσεων νέων γραφείων. Συχνά μάλιστα, αποτελεί τον βασικό λόγο για την έναρξη κατασκευής νέων ακινήτων, έχοντας προσυμφωνήσει να καταλάβει τα νέα γραφεία που θα προκύψουν. Σημαντικός είναι και ο ρόλος των εν λόγω επιχειρηματικών κλάδων στις εργασίες ανακατασκευής υφιστάμενων γραφείων, προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η NAI Apollo Group εκτιμά ότι και το 2014 θα αποδειχθεί ένα έτος με θετικό πρόσημο για τη δραστηριότητα στην αγορά γραφείων της πόλης, δεδομένου ότι ήδη μια σειρά από επενδύσεις ανάπτυξης νέων κτιρίων γραφείων βρίσκεται υπό εξέλιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή