Οι τράπεζες συνιστούν λιγότερη δουλειά

Οι τράπεζες συνιστούν λιγότερη δουλειά

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές πρακτικών φαίνεται να προοιωνίζεται για τον κλάδο των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών η προτροπή της Credit Suisse προς τα νεότερα στελέχη της να μην εργάζονται το Σάββατο εκτός κι αν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια σημαντική συμφωνία. Η ελβετική τράπεζα δεν πρωτοτυπεί. Αντιθέτως μιμείται το παράδειγμα της Bank of America, της Goldman Sachs και της JPMorgan που επιχειρούν να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας της νεότερης γενιάς στελεχών τους.

Την Παρασκευή η Bank of America έστειλε στα νεαρά στελέχη της παρεμφερές υπόμνημα με το οποίο αποθάρρυνε την εργασία το Σαββατοκύριακο και συνιστούσε ανάπαυση τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα. Ακόμη πιο πρωτοπόρα, η Goldman Sachs έχει προβεί σε ανάλογες κινήσεις από τον Οκτώβριο, ενώ η JPMorgan συνιστά οπωσδήποτε ένα ελεύθερο Σαββατοκύριακο τον μήνα.

Φαίνεται πως πέραν της αρνητικής δημοσιότητας που έπληξε την εικόνα τους τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης, οι μεγάλες επενδυτικές βλέπουν να προστίθεται στα δεινά τους ο αυξημένος ανταγωνισμός στον κλάδο για τη διατήρηση των ταλαντούχων υπαλλήλων τους σε μια εποχή που έχει μειωθεί σημαντικά το ύψος των μπόνους.

Σε αυτό το κίνητρο αποδίδουν, τουλάχιστον, τις κινήσεις αυτές το Bloomberg, στο οποίο διέρρευσε αρχικά η είδηση αλλά και οι Financial Times, που τη δημοσίευσαν στη συνέχεια.

Ειδικότερα, οι F.T. επισημαίνουν πως ο κλάδος των επενδυτικών έχοντας χάσει σε μεγάλο βαθμό την ακτινοβολία του αντιμετωπίζει ιδιαίτερα τον ανταγωνισμό των ταχύτατα αναπτυσσόμενων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, ορισμένες από τις οποίες προσπαθούν να προσελκύσουν νεαρούς απόφοιτους επιτρέποντας στους υπαλλήλους τους να εμφανίζονται με σορτσάκια στον χώρο εργασίας. Οπως, όμως, τονίζει σε σχετικό ρεπορτάζ του το CNN, το θέμα φαίνεται να μην εξαντλείται στο ζήτημα του γοήτρου καθώς πέρυσι η BofA βρέθηκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ μετά τον θάνατο υπαλλήλου της που απασχολείτο στα γραφεία της στο Λονδίνο. Επρόκειτο για ένα Γερμανό προπτυχιακό φοιτητή που εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ήταν επιληπτικός αλλά ενδεχομένως συνέβαλε στην κατάρρευσή του ο παράγοντας της υπερκόπωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή