Οι ζημίες της Deutsche Bank έριξαν τις αγορές

Οι ζημίες της Deutsche Bank έριξαν τις αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα και τα απογοητευτικά αποτελέσματα τραπεζών διαμόρφωσαν αρνητικό κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, ενώ η Wall Street παρέμεινε κλειστή λόγω της αργίας εις μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Από τις ευρωπαϊκές αγορές με άνοδο 0,11% και 0,02%, αντιστοίχως, έκλεισαν μόνο ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου και ο FTSE MIB της αγοράς του Μιλάνου.

Με απώλειες 0,11% και 0,28%, αντιστοίχως, έκλεισαν ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας και ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης. Με οριακές απώλειες 0,03% και 0,06%, αντιστοίχως, έκλεισαν, άλλωστε, οι πανευρωπαϊκοί δείκτες FTSE Eurotop 100 και FTSEurofirst 300.

Μετά την είδηση ότι η Deutsche Bank σημείωσε ζημίες ύψους 1,15 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2013, η μετοχή της γερμανικής τράπεζας έκλεισε με πτώση 5,4% συμπαρασύροντας τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και προκαλώντας πτώση 4,5% της μετοχής της Commerzbank, 2% της μετοχής της Barclays, 1,3% της Royal Bank of Scotland, 1,3% της Unicredit και 1,0% της Societe Generale.

Η είδηση πως επιβραδύνεται η ανάπτυξη στην ενεργοβόρο Κίνα οδήγησε, άλλωστε, σε υποχώρηση το αργό ΗΠΑ κατά 65 σεντς, στα 93,71 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή