Διατηρεί τη Γερμανία στο ΑΑΑ, ο Fitch

Διατηρεί τη Γερμανία στο ΑΑΑ, ο Fitch

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο οίκος Fitch επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Γερμανίας στο επίπεδο "ΑΑΑ" με σταθερή προοπτική, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Η Γερμανία συνεχίζει να έχει τα στοιχεία για μία διαδρομή μείωσης του δημόσιου χρέους. Η οικονομία της αναπτύσσεται, η δημοσιονομική της θέση είναι σχετικά ευνοϊκή και τα ονομαστικά επιτόκια είναι χαμηλά», αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωσή του.

Ο οίκος Standard & Poor's επιβεβαίωσε στις 10 Ιανουαρίου την πιστοληπτική διαβάθμιση ΑΑΑ της Γερμανίας και τη σταθερή προοπτική της, ενώ ο οίκος Moody's είχε υποβαθμίσει τον Ιούλιο του 2012 σε αρνητικές τις προοπτικές του αξιόχρεου της χώρας AΑΑ.

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ έχει θέσει ως στόχο την εξάλειψη εφέτος του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας σε διαρθρωτικούς όρους – αφού ληφθούν υπόψη εφάπαξ επιδράσεις και η μεταβολή στην οικονομική δραστηριότητα – και να σταματήσει τη δημιουργία νέου χρέους από το 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή