Γιατί η μετοχή της Hertz εκτινάσσεται στο +120%

Γιατί η μετοχή της Hertz εκτινάσσεται στο +120%

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άλμα καταγράφουν οι μετοχές της Hertz, οι οποίες εκτινάσσονται κατά σχεδόν 120% στην αγορά της Wall Street, μετά την είδηση ότι η χρεοκοπημένη εταιρεία ενοικίασης οχημάτων έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση, ύψους 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hertz, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο για αρκετές δεκαετίες, από την έκτακτη χρηματοδότηση περίπου το 1 δισεκατομμύριο δολάρια θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά αυτοκινήτων σε ΗΠΑ και Καναδά. Τα υπόλοιπα χρήματα θα αξιοποιηθούν για γενικές χρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσθετη χρηματοδότηση υπόκειται στην έγκριση του αμερικανικού δικαστηρίου, καθώς η Hertz έχει υπαχθεί στον Πτωχευτικό Κώδικα των ΗΠΑ, λόγω της δραματικής κάμψης των εσόδων, κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση, η μετοχή της εταιρείας στη Wall Street διαμορφώνεται στο εντυπωσιακό +111,9% στην έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, με την αξία της να κινείται στα 2,23 δολάρια.

Ωστόσο, μέχρι και χθες, η μετοχή της Hertz είχε παρουσιάσει -από τις αρχές του 2020- σωρευτικές απώλειες άνω του 93%.

Με πληροφορίες από MarketWatch

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή