Xρηματιστήρια: Τονωτική «ένεση» διά χειρός Pfizer

Xρηματιστήρια: Τονωτική «ένεση» διά χειρός Pfizer

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι ενδείξεις ότι οι επιστήμονες σημειώνουν πρόοδο στην ανάπτυξη του εμβολίου δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας στα διεθνή χρηματιστήρια, με άνοδο των futures στη Wall Street και επιστροφή των δεικτών στην Ευρώπη σε θετικό έδαφος. Η ενισχυμένη διάθεση των επενδυτών για ανάλυση ρίσκου ευνοεί και το bitcoin, με την τιμή του ψηφιακού νομίσματος να υπερβαίνει για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2017 το φράγμα των 18.000 μονάδων.

Η μετοχή της Pfizer έκανε ράλι με κέρδη πάνω 3% στις συναλλαγές πριν από το επίσημο άνοιγμα της συνεδρίασης στη Wall Street, αφότου ανακοίνωσε ότι τα τελικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών δείχνουν αποτελεσματικότητα 95% του εμβολίου χωρίς σημαντικά προβλήματα ασφαλείας. Τα νέα ανοίγουν το δρόμο για τη Pfizer να υποβάλλει αίτημα έγκρισης στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Θετικά πρόσημα και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να περνά σε θετικό έδαφος παρά την αρχική νευρικότητα, καταγράφοντας κέρδη 0,40%. Ανοδικές τάσεις και στα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου με τον δείκτη DAX της Φραγκφούρτης να ενισχύεται 0,32%. Αντίστοιχα κέρδη και στο Λονδίνο, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε άνοδο 0,53%. Ενισχυμένος 0,67% αυτή τη στιγμή ο FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Η αρχική είδηση για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων είχε ωθήσει τους βασικούς δείκτες στη Wall Street σε ιστορικά υψηλα, καθώς αναπτερώνουν τις ελπίδες για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή