Νευρικότητα στις διεθνείς αγορές

Νευρικότητα στις διεθνείς αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νευρικότητα κυριάρχησε χθες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και των ΗΠΑ λόγω της αναστάτωσης που επικρατεί στις αναδυόμενες αγορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων, αλλά και της χθεσινής ανακοίνωσης της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) ότι θα περιορίσει το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων επιπλέον κατά 10 δισ. δολ. στα 65 δισ. δολάρια.

Λίγο πριν από το κλείσιμο, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν απώλειες της τάξεως του 1%, ενώ έχουν απολέσει πάνω από το 3,5% της αξίας τους τον τελευταίο μήνα. Στην Ευρώπη, ο γερμανικός δείκτης Dax και ο γαλλικός δείκτης Cac-40 έκλεισαν με πτώση 0,75% και 0,68%, αντίστοιχα.

Στη Βρετανία, ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,43% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 διολίσθησε κατά 0,89% στο ναδίρ των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Το ευρώ υποχωρούσε στα 1,3665 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα εξασθένησε έναντι του γιεν και του ελβετικού φράγκου, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφαλές καταφύγιο.

Στις αγορές πετρελαίου, η τιμή του Μπρεντ κυμάνθηκε στα 107,86 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,45% και η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη υποχώρησε οριακά στα 97,40 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή