Κέρδη στις αγορές Ευρώπης και ΗΠΑ

Κέρδη στις αγορές Ευρώπης και ΗΠΑ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να καταγράφει άνοδο 0,6% αφού νωρίτερα υποχωρούσε κατά 0,7%. Το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε χθες, ύστερα από την ανακοίνωση ρυθμού ανάπτυξης 3,2% στις ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο του 2013. Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 κατάφεραν να αναπληρώσουν τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων, παρουσιάζοντας λίγο πριν από το κλείσιμο άνοδο 0,5% και 1,2% αντίστοιχα. Στη Φρανκφούρτη, ο γερμανικός δείκτης Dax είχε ήδη κλείσει με κέρδη 0,39% και ο γαλλικός δείκτης Cac-40 με άνοδο 0,55%. Ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 εμφάνισε οριακή πτώση (-0,09%).

Η προχθεσινή απόφαση της Oμοσπονδιακής Tράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να περιορίσει περαιτέρω τα μέτρα στήριξης επιβεβαίωσε τις υποψίες των επενδυτών και πυροδότησε κύμα ρευστοποιήσεων στις αναδυόμενες αγορές, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση σε παγκόσμια κλίμακα. Το δολάριο συνέχισε χθες να ενισχύεται στα 1,3554 έναντι του ευρώ επί πέμπτη διαδοχικά ημέρα. Η τιμή του αργού ενισχύθηκε κατά 0,98% στα 98,27 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του Μπρεντ αναρριχήθηκε 0,11%, στα 107,96 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή