Επιθέσεις από χάκερ στις τιμές μετοχών και εμπορευμάτων

Επιθέσεις από χάκερ στις τιμές μετοχών και εμπορευμάτων

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκληματίες αλλά και ακτιβιστές με πολιτικά κίνητρα χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά το Διαδίκτυο προκειμένου να επηρεάσουν την τιμή μετοχών ή εμπορευμάτων, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

«Από το 2011 και ακόμη περισσότερο το 2012 και το 2013, οι επιθέσεις τύπου κατανεμημένης άρνησης εξυπηρέτησης (DDoS) έχουν γίνει σημαντική απειλή για χρηματοπιστωτικές εταιρείες», υποστηρίζει η εταιρεία ασφαλείας στο Ιντερνετ Prolexic Technologies. Οι επιθέσεις τύπου DDoS προκαλούν την κατάρρευση μιας υπηρεσίας ή μιας ιστοσελίδας ή ο επιτιθέμενος χάκερ αποστέλλει υπερβολικά μεγάλο αριθμό αιτημάτων για εξυπηρέτηση, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τους πραγματικούς ενδιαφερομένους.

Σύμφωνα με την Prolexic Technologies, αυτού του είδους οι επιθέσεις απαιτούν τεράστιους πόρους, μεγάλο αριθμό επιτιθεμένων και σημαντικό βαθμό συνεργασίας και συντονισμού. Μερικά από τα θύματα επιθέσεων τύπου DDoS, τους τελευταίους 18 μήνες, ήταν εταιρείες που παρέχουν χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες όπως οι American Express, Wells Fargo, JPMorgan Chase, Bank of America, Citibank, SunTrust και Charles Schwab. «Συνήθως οι επιθέσεις τύπου DDoS εξαπολύονται προκειμένου να προκαλέσουν δημόσια αναταραχή ή για λόγους εκδίκησης ή χρηματικού εκβιασμού, ωστόσο αυτό αλλάζει», εξηγεί ο κ. Στιούαρτ Σκόλι, πρόεδρος της Prolexic. «Πολλές από αυτές τις επιθέσεις έχουν στόχο να μειώσουν την τιμή μετοχών ή νομισμάτων ή ακόμη και να εμποδίσουν, προσωρινά, τη διενέργεια συναλλαγών». Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας, πολλές φορές υπήρξε άμεση συσχέτιση μεταξύ ιντερνετικής επίθεσης και προσωρινής μεταβολής στην αποτίμηση μιας εταιρείας.

Μέχρι σήμερα οι διαδικτυακοί εγκληματίες δεν έχουν καταφέρει να θέσουν εκτός λειτουργίας ένα ολόκληρο χρηματιστήριο ή ανταλλακτήριο, ενώ σύμφωνα με την έρευνα για τις περισσότερες επιθέσεις είναι υπεύθυνες συγκεκριμένες ομάδες κυβερνοεγκληματιών. «Ωστόσο, αυτού του τύπου οι επιθέσεις γίνονται μεγαλύτερες, ισχυρότερες και διαρκούν περισσότερο, οπότε δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε», λέει ο κ. Σκόλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή