Τουρκία: Βελτίωση της οικονομίας της χώρας μετά τις δημοτικές εκλογές αναμένει ο Σιμσέκ

Τουρκία: Βελτίωση της οικονομίας της χώρας μετά τις δημοτικές εκλογές αναμένει ο Σιμσέκ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου περιμένει «να μπει σε κανονικό δρόμο η οικονομία (της Τουρκίας)», αφού θα έχει εξαλειφθεί η πολιτική αβεβαιότητα, ο υπουργός Οικονομίας κ. Μεχμέτ Σιμσέκ.

«Τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά τον Μάιο (του 2013), αυξήθηκε η ζήτηση συναλλάγματος απ' όλες τι εταιρείες. Αυτό συνδέεται με την πολιτική αβεβαιότητα, η οποία θα λήξει τον Μάρτιο. Αν η σημερινή κυβέρνηση εξασφαλίσει στήριξη, αν εξαλειφθεί δηλαδή η ανησυχία, τότε θα επανέλθουν όλα στην κανονική τους ροή» , είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε βέβαιος ότι «θα ξεπεράσουμε και αυτές τις δυσκολίες». «Το σημαντικότερο θέμα είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», είπε και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Ο κ. Σιμσέκ τόνισε ότι περιμένει δραστική μείωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 2014, λόγω της πτώσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας της λίρας, της ανάκαμψης των εξαγωγών, της εξασθένισης της εσωτερικής ζήτησης και της μείωσης των εισαγωγών χρυσού στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή