Η ΕΚΤ σε ετοιμότητα, οι αγορές σε άνοδο

Η ΕΚΤ σε ετοιμότητα, οι αγορές σε άνοδο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση έως 24% σημείωσε χθες η μετοχή του Twitter, αφού η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε χαμηλότερο του αναμενομένου αριθμό χρηστών. Σε γενικές γραμμές, όμως, το επενδυτικό κλίμα ήταν θετικό στη Wall Street και στην Ευρώπη. Με κέρδη έκλεισαν όλα τα χρηματιστήρια στη Δυτική Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600 να ενισχύεται κατά 1,5%, τον γαλλικό δείκτη Cac-40 κατά 1,7% και τον γερμανικό Dax κατά 1,5%. Κινητήρια δύναμη αποτέλεσε η δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα να δράσει για την καταπολέμηση του χαμηλού πληθωρισμού εάν κριθεί αναγκαίο, αλλά και η διατήρηση των επιτοκίων στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%. Θετικό ρόλο έπαιξαν, επίσης, τα υψηλότερα του αναμενομένου κέρδη της Daimler AG και της Volvo AB.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν κέρδη άνω του 1% και 1,18% αντίστοιχα λίγο πριν από το κλείσιμο, ωθούμενοι από την υποχώρηση των αιτήσεων για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ. Το ευρώ ενισχύθηκε μέχρι 0,56% στα 1,3619 δολάρια, διότι δεν αναμένεται μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ στο εγγύς μέλλον. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού ενισχύθηκε στα 98,16 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του Μπρεντ στα 107,20 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή