ΗΠΑ: Η Γερουσία έτοιμη να εγκρίνει την αύξηση του ορίου του χρέους

ΗΠΑ: Η Γερουσία έτοιμη να εγκρίνει την αύξηση του ορίου του χρέους

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Γερουσία των ΗΠΑ αναμένεται να τεθεί σήμερα προς ψήφιση το θέμα της αύξησης του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους μέχρι το 2015, ένα μέτρο που έχει ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα επιτρέψει στη χώρα να αποφύγει τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών.

Στις 20:45 (ώρα Ελλάδας) οι γερουσιαστές θα προχωρήσουν σε μια διαδικαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που αίρει το όριο του χρέους μέχρι τις 15 Μαρτίου 2015. Στην ψηφοφορία αυτή απαιτείται ειδική πλειοψηφία (60 ψήφοι υπέρ σε σύνολο 100) και, εφόσον επιτευχθεί, η Γερουσία θα προχωρήσει αμέσως σε δεύτερη ψηφοφορία, όπου θα απαιτείται μόνο απλή πλειοψηφία, ώστε να εγκριθεί οριστικά η πρόταση.

Το νομοσχέδιο θα σταλεί κατόπιν προς επικύρωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε προειδοποιήσει από την περασμένη εβδομάδα ότι χρειαζόταν εκ νέου η έγκριση του Κογκρέσου, μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, ώστε να συνεχίσει να δανείζεται για να εξυπηρετούν οι ΗΠΑ τις υποχρεώσεις τους, δηλαδή να πληρώνουν τις συντάξεις, τους τρέχοντες λογαριασμούς και τους τόκους που οφείλουν στους διεθνείς πιστωτές τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή