Οι Κινέζοι έχασαν 76 δισ. δολάρια στον τζόγο το 2013

Οι Κινέζοι έχασαν 76 δισ. δολάρια στον τζόγο το 2013

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παγκόσμια βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες την ετήσια συνάντησή της στο Λονδίνο. Πρέπει να είναι μια ευτυχής συγκυρία, καθώς τα ακαθάριστα κέρδη της βιομηχανίας ανήλθαν το περασμένο έτος περίπου σε 440 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι Αυστραλοί είναι αυτοί που παίζουν τα περισσότερα τυχερά παιχνίδια από οποιονδήποτε άλλο λαό -και χάνουν τα περισσότερα- σύμφωνα με τη βρετανική συμβουλευτική εταιρεία H2 Gambling Capital (H2GC). Το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών έχει δαπανηθεί σε μηχανές βίντεο για πόκερ, μολονότι οι αυστηρότερες ρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια οδήγησαν τη χώρα στην έκτη θέση.

Στη Σιγκαπούρη το δημοφιλέστερο είδος τυχερών παιχνιδιών είναι στα καζίνο, ενώ οι Φινλανδοί δείχνουν να προτιμούν τα διαδραστικά τυχερά παιχνίδια (στοιχήματα για αθλητικούς αγώνες, όσα παίζονται με το κινητό, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή τη διαδραστική τηλεόραση). Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, αλλά το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς της μειώθηκε στη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας από σχεδόν 1/3 στο 1/4. Αυτό οφείλεται μερικώς στην απαγόρευση που επιβλήθηκε στα περισσότερα διαδραστικά παιχνίδια. Στο ίδιο χρονικό διάστημα η Κίνα έχει αναβαθμιστεί από δέκατη μεγαλύτερη αγορά στη δεύτερη θέση, με ζημίες ύψους 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και σύμφωνα με την H2GC θα αναδειχθεί στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου το 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή