Οικονομική υποστήριξη από την Ε.Ε. ζητάνε ΠΓΔΜ και Βουλγαρία για την υλοποίηση κοινών έργων υποδομής

Οικονομική υποστήριξη από την Ε.Ε. ζητάνε ΠΓΔΜ και Βουλγαρία για την υλοποίηση κοινών έργων υποδομής

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι και της Βουλγαρίας, Κριστιάν Βιγκένιν απέστειλαν κοινή επιστολή στον Ευρωπαίο Επίτροπο Διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε και στον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, στην οποία εκφράζουν τη δέσμευση των χωρών τους για τη δημιουργία κοινών έργων υποδομής, ζητώντας τη διάθεση μεγαλύτερης οικονομικής υποστήριξης από την Ε.Ε. για την υλοποίηση του σκοπού αυτού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, οι κ.κ. Πόποσκι και Βιγκένιν στην επιστολή τους αναφέρουν ότι οι δύο χώρες θα ενισχύσουν τις προσπάθειες για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας και συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων έργων και πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να έχουν πρακτική αξία όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.

"Οι δύο πλευρές εκτιμούν ιδιαίτερα τις δυνατότητες που προφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενδυνάμωση της εταιρικής σχέσης μέσω προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας, προσανατολισμένων προς ισχυρότερη και βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών, ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο τις δυνατότητές τους" αναφέρεται στην επιστολή.

"Οι υπουργοί Εξωτερικών επιβεβαιώνουν την ετοιμότητα της Βουλγαρίας και της 'Δημοκρατίας της Μακεδονίας' να διευρύνουν τις επαφές μεταξύ των αρμόδιων θεσμών ώστε να διασφαλίσουν καλύτερο συντονισμό και υλοποίηση κοινών έργων σε τομείς όπως οι υποδομές, η οικονομία και η βελτίωση της πλήρους διασύνδεσης της περιοχής.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα υπάρχοντα έργα που προσανατολίζονται στην ανάπτυξη των οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών, με ιδιαίτερη προσοχή στον Άξονα 8" τονίζουν, επίσης, οι κ.κ. Πόποσκι και Βιγκένιν, υπογραμμίζοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας η διάθεση μεγαλύτερης οικονομικής βοήθειας για την ολοκλήρωση αυτών των έργων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή